Πως θα ενσωματώσετε καινούριους εργαζόμενους στην επιχείρηση σας

  • Για Εργοδότες
  • Δημοσιεύτηκε στις 16/02/2024

Η ενσωμάτωση καινούριων εργαζομένων στην επιχείρηση σας είναι σημαντικό στάδιο για κάθε προϊστάμενο. Ο νέος υπάλληλος θα πρέπει να ενσωματωθεί στην ομάδα χωρίς να υπάρξουν αναταραχές. Θα πρέπει να νιώσει ευπρόσδεκτος και να υπάρχει ένα κλίμα εμπιστοσύνης και φιλοξενίας, έτσι ώστε η συνεργασία με τους συναδέλφους του να κυλήσει ομαλά. Από την άλλη ο εργοδότης χρειάζεται έναν αφοσιωμένο και αποδοτικό εργαζόμενο στην επιχείρηση του.

Βήματα για μια ομαλή ενσωμάτωση:

1.     Αποδεχτείτε την κουλτούρα του: Για να νιώσει ο εργαζόμενος ευπρόσδεκτος θα πρέπει να ξέρει ότι τον αποδέχεστε. Αποδεχτείτε την κουλτούρα, την εθνικότητα του, τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις κ.ο.κ.

2.     Συστήστε τον στους συναδέλφους του: Συστήστε τον στους συναδέλφους του και φυσικά σε άτομα με τα οποία θα έχει άμεση ή έμμεση συνεργασία.

3.     Θέστε πρότυπα αποδεκτής συμπεριφοράς στην εργασία: Όταν τα όρια είναι ξεκάθαρα για όλους από την αρχή, ο κάθε εργαζόμενος γνωρίσει ποια συμπεριφορά είναι αποδεκτή στο εργασιακό περιβάλλον και ποια όχι. Έτσι οι εργαζόμενοι δεν ξεφεύγουν από τα όρια αυτά με αποτέλεσμα να υπάρχει μια ομαλή συνεργασία.

4.      Βάλτε στόχους από την αρχή: Περιγράψτε ξεκάθαρα τους στόχους, τα καθήκοντα και τις ευθύνες από την πρώτη κιόλας μέρα. Επίσης δώστε την κατευθυντήρια γραμμή για την επίτευξη των στόχων αυτών. Όσο πιο ξεκάθαρα είναι από την αρχή ο εργαζόμενος δεν νιώθει σύγχυση που τον αποσπά από τις αρμοδιότητες του.

5.     Προωθήστε τον διάλογο: Ακούστε τη γνώμη του εργαζομένου και συζητήστε μαζί του για την ανάπτυξη της επιχείρησης. Όλοι θέλουν να αισθάνονται ότι η άποψη τους είναι σημαντική και ότι υπολογίζεται στην γνώμη τους.

6.     Βοηθήστε τους να πετύχουν τους στόχους τους: Μια περίοδος προσαρμογής υπάρχει σε κάθε νέο εργασιακό περιβάλλον. Όταν υπάρχει η στήριξη, η καθοδήγηση και τα εφόδια για την επίτευξη των στόχων από την αρχή, κτίζεται ένα κλίμα εμπιστοσύνης και ασφάλειας.


Αθήνα-Ελλάδα Update cookies preferences